Опасна изоставена сграда в "Овча купел" се руши от години и в нея се събират бездомни хора. Постройката се намира в близост до 66-о училище и всеки ден пътят на десетки деца минава от там. Жителите на квартала многократно са подавали сигнали към отговорните институции, но действия по обезопасяването ѝ така и не са предприети.

София

Въпреки множеството подавани сигнали през последните години от жителите на "Овча купел", състоянието на изоставената сграда е такова-дворът е разграден и всеки има достъп до него.

Николай Стоянов
"Тук играят малки деца. Това е точно срещу училище, виждате 66-о училище е отсреща. Влизат неустановени лица тук. Доколкото знам от собственика на автокъщата, има и някакъв човек, който спи в нея. Сградата е изключително опасна."

А заради състоянието, в което се намира изоставената сграда, част от хората, явно са решили, че могат да изхвърлят строителните си отпадъци тук.

"Идва бусът, спира, особено вечерно време, спира, изхвърля си боклуците. Ето ги, виждате ги. И си тръгва. Като му направиш забележка, ти казва: "Имотът не е твой и чао"."

Изпратихме запитване и до районната администрация. От там ни увериха, че до дни ще поставят ограда, за да обезопасят постройката.