Опасна тераса в центъра на Пловдив застрашава живота на десетки пешеходци всеки ден. Тя е надвиснала от втория етаж на къща, която е паметник на културата. Ако състоянието на сградата се влоши рязко заради сняг или дъжд, има готовност районът да бъде отцепен.

Пловдив

Повечето пешеходци, които минават по улица "Иван Вазов", не подозират за опасностите, които ги дебнат. Само на тази сграда три тераси се конкурират коя е в най-окаян вид.

Сградата не се подържа от години. Прозорците са счупени, мазилката пада и едната от терасите вече е опасно надвиснала над тротара.

Георги Стаменов - кмет на район „Централен": "Иван Вазов" в следобедните часове е изключително натоварен. Много пешеходци минават. Това е връзката от гарата към центъра на цял един квартал.

Преди повече от 30 години сградата е била общежитие. След това в нея се е помещавала държавната сигнално-охранителна дейност. После става частна собственост.

Георги Стаменов - кмет на район "Централен": Направен е констативен протокол през 2014 година, в който е описано състоянието към онзи момент и към днешна дата те не са предприели абсолютно никакви мерки.