НОВИНИ

Опасна улица без тротоари в Благоевград

Зрители на БНТ от Благоевград сигнализираха за опасна за пешеходците отсечка от улица „Трети март" до квартал „Баларбаши". Хората се оплакват, че липсата на тротоар и улично осветление в района прави трудно преминаването на възрастни, болни хора и особено на майките с детски колички. Живеещите в района хора години наред са настоявали този проблем да бъде решен.

bnt avatar logo
от БНТ
19:30, 17.11.2016
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Пътната настилка на улицата била подменена преди повече от половин година, но така и не е направен тротоар. Придвижването на хората е затруднено и от паркираните автомобили от другата страна на улицата. Заради липсата на пешеходна зона те се движат по пътното платно, а това създава опасност за живота им.

Венета Хайдушка: "При по-силни дъждове и валежи, няма къде да се стъпи, къде да се ходи. Постоянно лавираме между паркирани коли. 00.57 Опасно е придвижването, надолу много шофьори карат с несъобразена скорост, на самия завой, тука нагоре няма никакъв тротоар".

За да избегнат опасния участък и натоварения трафик по улица "Трети март", хората използват пряк път през улица "Ангел Кънчев", който крие други опасности за минаващите оттам.

Венета Хайдушка: "Сега се стъмва много рано, детето и въобще като се прибираме там няма никакво осветление и е по-бавно придвижването".

Хората настояват в опасния участък от улицата, който е около един километър, да бъде изградена пешеходна зона в най-кратки срокове. От общината в Благоевград казаха, че проблемът не може да бъде решен скоро, защото предстои процедура по отчуждаване на терените пред жилищните кооперации.

инж. Цветан Попниколов - експерт „Инвестиционен контрол" в община Благоевград: "Тротоарите са заети от собствениците на имоти и претендират за отчуждаване, след като приключи тази процедура, тогава ще бъдат изградени".

Инженер Попниколов каза още, че очакват отчуждителните процедури да приключат до лятото на следващата година. А в неосветения участък между двете улици, където хората използват стълбите, за да стигнат до домовете си, ще бъдат поставени нови кабели за осветителните тела.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът отказа да възобнови делото срещу Боскос
Съдът отказа да възобнови делото срещу Боскос
13-годишно момиче увисна на електрически стълб, за да си направи селфи
13-годишно момиче увисна на електрически стълб, за да си направи селфи