НОВИНИ

Опасна улица притеснява жителите на варненския квартал "Възраждане"

Живеещи във варненския квартал "Възраждане" сигнализираха, че участък от улица "Ана Феликсова", е в лошо състояние. Там няма тротоари, осветление и маркировка. Пътната настилка е разрушена и е опасна, особено за децата.

bnt avatar logo
от Даниела Цекова
12:38, 14.09.2019
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Проблемът с улица "Ана Феликсова" е дългогодишен, казват живеещите там. Движението е интензивно и в двете посоки, а липсата на видимост е предпоставка за инциденти.

Даниел Петков: Улицата е тясна, няма светофари, лампите не работят, тъмно е вечер, много е опасно. Движат се постоянно камиони и над 12.5 тона. Много е проблемно и зимно време. Ако една кола закъса по баира, другите се нареждат отзад и те не могат да преминат.

В района живеят много семейства с деца. Родителите са притеснени, че всеки ден по опасния участък минават много ученици.

Даниел Петков: Не може да се преминава.... долу има две детски градини, училище.

От Община Варна заявиха, че от понеделник ще има нова организация на движението, за да се гарантира безопасността на пешеходците. В проблемния участък ще бъде изграден тротоар с парапет. Ще има вертикална сигнализация и маркировка, а също и осветление.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варненско училище организира благотворителен базар за ученически униформи
Варненско училище организира благотворителен базар за ученически униформи
Нови седалки на стадион Христо Ботев в Благоевград
Нови седалки на стадион "Христо Ботев" в Благоевград