НОВИНИ

Опасни ледени висулки във Враца

Топящите се преспи по покривите във Враца бързо се превърнаха в огромни ледени висулки, които падат внезапно. Как се справят с новото бедствие службите по снегопочистването и гражданите, за да не стигне до нещастен случай, разказва Илиана Минковска.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
09:09, 14.01.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Докато стопаните на повечето обществени сгради вземат мерки за почистване на висулките, или обезопасяват тротоарите със сигнални ленти, то при жилищни блокове положението е критично.

-Опасни са, трябва да ходиш най-малко 5 метра от сградите.

Момчил Младенов, директор на БКС:
Можем да се отзоваваме само за почистване на високи сгради, нашата вишка е 28 метра. Помогнали сме на училище „Ботев", на болницата. Частни лица не са ни търсили.

-Общината иска да глобява за непочистени тротоари и висулки?
- Аз съм за! Но не съм чул някой да е глобен.

От общината уточниха, че не бързат с глобите. Предпочитат с повече проверки на място да убедят хората, че трябва да спазват наредбите.

Галя Цветанова - община Враца:
От началото на снеговалежа сме дали 93 предписания на юридически лица и 76 предписания на физически лица. След извършен последващ контрол се установи, че предписанията са изпълнени, за което не се наложи да бъдат санкционирани.

От община Враца напомнят, че санкциите за непочистени тротоари и ледени висулки са от 150 до 500 лева за граждани и от 700 до 2 хиляди лева за юридически лица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как да предотвратим падането по заледени улици
Как да предотвратим падането по заледени улици
Непочистените пътища във Варна пречат на доставките на дърва
Непочистените пътища във Варна пречат на доставките на дърва