Опасно мръсен въздух в столицата днес. Освен в София, запрашаването в Перник, Пловдив, Русе, Горна Оряховица и Шумен е 2 до 3 пъти над допустимата норма. Ситуацията се усложнява допълнително и от гъстата мъгла.

София

След като през уикенда данните на индекса на Европейската комисия за качеството на въздуха отчетоха изключително завишени стойности на замърсяване в големите градове, днес прогнозата за наличие на фини прахови частици във въздуха се повтаря.

От Столична община призовават гражданите като ответна мярка да оставят личните си автомобили у дома и да ползват градския транспорт. За целта буферните паркинги на метрото ще работят напълно безплатно за всеки до изчерпване на техния капацитет. От Общината призовават столичани да спрат да се отопляват с нискокачествени въглища и отпадъчни материали и настояват тези действия да бъдат криминализирани от парламента.

Опасно мръсен въздух в София и още четири града

Опасно мръсен въздух в София и още четири града

Дишаме опасно мръсен въздух днес - в столицата и още четири български града - Пловдив, Русе, Велико Търново и Шумен. Това показват индексът на Европей...