НОВИНИ

Опасност от депресии по празниците

По коледните и новогодишни празници рязко се увеличават депресивните състояния. Данните са на световната здравна организация, но и у нас специалистите отчитат ръст на депресивните разстройства и самоубиствата в края на декември. Психиатрите посочват като причина стреса и самотата, в която изпадат някои хора. Холистичен център в Пловдив започна безплатни консултации в дните преди Рождество Христово, за да посрещнем с радост в сърцата един от най-светлите семейни празници.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
18:58, 22.12.2015
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Наша проверка сред пловдивчани показа, че хората се депресират по най-различни причини - широката палитра започва с напрегнатата международна ситуация, преминава през новините, свързани с катастрофи и убийства, и завършва с безпаричието, присъщо на голяма част от българите.

Специалистите обясняват ръста на депресиите с намаленото слънчево греене и натрупаните във времето емоционални травми.

"Когато не срещаме подкрепа, насочваме агресията към себе си, когато се чувстваме самотни", коментира д-р Галина Арабаджиева – холистичен лекар.

Д-р Арабаджиева съветва, за да се справим със ситуацията, да обърнем повече внимание на собствените си емоции.

"Единствената помощ, която можем да получим в живота, е само и единствено от себе си. Създайте си условия да се обичате", допълни тя.

Специалистите от пловдивски холистичен център се заемат с благородната задача да подпомогнат хора в риск от празнична депресия. Те организират безплатни консултации след предварително записване, които ще продължат до Коледа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арменското училище с коледен концерт
Арменското училище с коледен концерт
Изложбата Новините на зрителите в Пловдив
Изложбата "Новините на зрителите" в Пловдив