Зимното време държи здраво в плен алпийските региони. Хората в германската провинция Бавария и в Австрия се борят със силни снеговалежи. Лавинната опасност остава висока. В по-ниските части реките излизат от коритата си. Федералната полиция в Германия изпраща 230 служители на помощ в най-засегнатите места. 180 улици в Австрия са затворени.

Когато природната стихия развихря унищожителните си сили, това плаши хората и същевременно впечатлява. Високо в планината местните са се научили да живеят с лавините и въпреки това те ги изненадват.

Тази сутрин в Бавария снежни маси се свлякоха до хотел в скикурорта Балдешванг. Няма пострадали, но фронтът на лавината от 300 метра блокира прозорците и сняг нахлу в сградата.

Хорст Зеехофер, вътрешен министър на Германия: Важно е да получим впечатления на място за бедствието, за да извадим правилните поуки за бъдещето, доколкото това е в наши ръце.

В австрийските провинции Тирол и Форалберг през нощта наваля нов сняг от 65 до 100 см. 17 000 души са изолирани от околния свят.

Лавнинната опасност е повишена, в сравнение с почивните дни. Трима германски скиори загубиха живота си, защото са се спускали по необработени склонове. Друг, който почиствал покрива на сградата, в която живее е бил затрупан от снежните маси и починал.

Лошото време в Европа продължава

Лошото време в Европа продължава

Усложнената зимна обстановка в Европа продължава. От откъснато село в Бавария, инцидент с влак в Босна и Херцеговина, до евакуация на хора и лемури в...