НОВИНИ

​Оперират планово бразилския президент заради нападението с нож през септември

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро е подложен тази сутрин на планова операция на стомаха, след като през септември беше тежко ранен с нож по време на предизборната кампания, предаде Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
15:10, 28.01.2019
Чете се за: 00:26 мин.
По света
​оперират планово бразилския президент заради нападението нож септември

Лекарите препоръчаха 63-годишният Болсонаро да си почива 48 часа след хирургическата интервенция. През това време той ще бъде заместван от вицепрезидента Антонио Амилтон Моурао, съобщи президентството.

Президентът беше приет в болница в Сао Пауло вчера и малко след това пусна в Туитър свое видео в болнична пижама. Във видеото Болсонаро накратко се спря на последните събития и особено на злополуката със срутилата се стена в хвостохранилище в Източна Бразилия, която взе десетки жертви и стотици са в неизвестност.

Бедствието "засяга всички ни и сме солидарни със семействата на жертвите", заяви Болсонаро. Докато президентът е хоспитализиран, съветниците му ще провеждат заседанията си в предверието на болничната му стая, за да го държат в течение на текущите дела, след като той поеме задълженията си от заместника си Моурао.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-оптимистичният срок за приемане на еврото е 1 януари 2022 година
Най-оптимистичният срок за приемане на еврото е 1 януари 2022 година
​Без ток в община Лъки са селата Манастир и Борово
​Без ток в община Лъки са селата Манастир и Борово