НОВИНИ

Оперната прима Дарина Такова гост в "Извън играта"

В събота гост в предаването „Извън играта“ ще бъде една от най-известните оперни звезди – Дарина Такова. Кои са най-важните уроци и най-големите изпитания, които ѝ поднася съдбата, и каква е равносметката след тях – зрителите ще научат на 14 януари от 22:00 ч. по БНТ HD.

Оперната прима Дарина Такова гост в Извън играта
bnt avatar logo
от БНТ
11:53, 13.01.2017
Чете се за: 00:40 мин.
Още

Дарина Такова е изпълнител на водещи роли в опери от Моцарт, Росини, Доницети, Белини със световно признание. Работи с велики диригенти като Клаудио Абадо, Рикардо Мути, Зубин Мета. Преди 10 години лекарска грешка разделя примата с най-престижните оперни сцени в разцвета на кариерата ѝ, но тя не губи дух.

Въпреки постигнатите успехите, след възстановяването си тя взема трудното решение да не се върне на сцената. Отваря нова страница в живота си, към който вече гледа по различен начин. Основава фондация на свое име в опит да създаде нова певческа генерация в оперното изкуство у нас и подготвя майсторски класове на световно ниво в България.

Пред водещата Люба Пашова оперната прима ще сподели много съкровени мисли лични моменти от изминатия път. От „декоративен“ родител преди, както сама определя себе си Дарина Такова, днес тя е отдадена на дъщеря си повече от всякога. Пренарежда приоритетите в живота си и има достатъчно много сила и смелост да признае пред себе си всички допуснатите грешки и в личен план. Твърди, че нейната сила е в нейната независимост, а поведението ѝ е бунтът на осъзнатия човек.


Гледайте предаването „Извън играта“ на 14 януари (събота) от 22:00 ч. по БНТ HD!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фирми от Пловдив търсят работници в други градове
Фирми от Пловдив търсят работници в други градове
Присъда за унгарската операторка, която беше заснета да рита бежанци
Присъда за унгарската операторка, която беше заснета да рита бежанци