НОВИНИ

Бутат незаконните буни на плажа в Черноморец

Започна разрушаването на двете незаконни буни на плажа до бившия къмпинг "Черноморец". Собственици на земите и концесионерът на плажната ивица два дни не допускаха багерите. Концесионерът се опасява, че разрушаването на буните ще доведе до изчезване на пясъчната ивица.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
19:33, 29.03.2017
Чете се за: 00:50 мин.
У нас
бутат незаконните буни плажа черноморец

Според регионалното министерство буните пред плажа на къмпинг "Черноморец" са незаконни и за тяхното събаряне има заповед още от 2012 год. Не се знае от кого са изградени, но за тях няма необходимите проекти и разрешителни за брегоукрепване. От фирмата концесионер твърдят, че са наели плажа с тези буни.

Митко Чепанов - представител на концесионера: "Преди две години сключихме договор с МРРБ за наем на плажа и го взехме в това състояние, в което е в момента. Сега след две години се появяват, без никой да ни предупреди и казват, че трябва да премахнат тези две буни. Премахнат ли ги, всичко изчезва - плажът изчезва, заведението, което сме построили изчезва и не можем да си развиваме бизнеса. Платили сме си наема 107 000 лв. преди две седмици".

В становището на регионалното министерство се посочва, че заповедта за премахване е била обжалвана от фирмата концесионер на плажа. Съдът обаче отхвърлил жалбата, защото преценил, че фирмата не е заинтересована страна. Вчера, когато багеристите се опитали да започнат събарянето на буните, представители на концесионера и собственици на земи в района спрели машините. Днес дори изградили и ограда около своите терени, за да не допуснат багерите.

Георги Рахнев - собственик: "В крайна сметка тия камъни ги сложиха вчера в имота. Без разрешение, без уведомление никакво. Тракторът беше вътре, събарят, оставят ги тука".

Инспекторът от строителния контрол не пожела да се представи пред медиите, но беше категоричен за оградата, че не е законна.

В късния следобед с помощта на полицията от РДНСК започнаха премахването на незаконните буни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест срещу събаряне на незаконни буни
Протест срещу събаряне на незаконни буни
Уестингхаус обяви банкрут
"Уестингхаус" обяви банкрут