НОВИНИ

Оплаквания от шума в Шкорпиловци

Нерегламентиран технофестивал смущава почиващите в района на Шкорпиловци, близо до Варна. Наша зрителка сигнализира, че в първите дни от фестивала музиката не е спирала в продължение на 24 часа и се е чувала на километри. По думите ѝ, чужди граждани са продавали алкохол и храна без да издават касови бележки. След неин сигнал на телефон 112 на място бяха изпратени екипи на полицията, жандармерията, както и на агенцията по приходите.

bnt avatar logo
от Ива Георгиева
08:05, 30.08.2017
5951
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

На плаж Изгрев близо до Шкорпиловци имаше засилено полицейско присъствие. Сцените и музикалните уредби се демонтираха и участниците във фестивала бяха предупредени да си тръгват. Когато миналия петък Жени Шамис отива на плаж Изгрев, пътят е преграден от камион с чужда регистрация, а чужденци я информират, че не може да мине, защото там се провежда фестивал.

Жени Шамис: Точно инсталираха няколко сцени, няколко тонколони с височина от по 3 метра. Имаше едно място, на което продаваха бира, водка.

Проблемите започват по-късно през нощта, когато музиката се усилва.

Жени Шамис: Аз бях на 2 км от това място, тя се чуваше толкова силно, че хората с мен и около мен не можеха да спят и половината на сутринта се изнесоха.Това беше в петък вечерта и в събота вечерта, музиката не беше спирала 24 часа.

От Община Долни Чифлик я уверяват, че никой не знае за провеждането на такъв фестивал. В същото време на плажа са се събрали стотици младежи от цяла Европа, според които фестивалът има десетгодишна история.

Илина Кънева: Той всяка година си е по едно и също време и така. Просто по това време идваме и си къмпингуваме заедно с тях. При нас лично никога никой не е идвал да казва, че е прекалено силна музиката, но има къмпингуващи, които са дошли за отдих, а не за празнуване.

Заедно с екипи на полицията, мястото посетиха и служители на националната агенция по приходите. Според тях търговска дейност на плажа няма.

Илина Кънева: Има барове, има си храна, алкохол, всичко, да.

- А издават ли се касови бележки?

- Нямам представа.

След принудителното спиране на технофестивала, на плажа остават десетки торби с отпадъци, които къмпингуващите сами са събрали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Строителни фирми се обявиха за по-висока цена на труда
Строителни фирми се обявиха за по-висока цена на труда
Тодор Кантарджиев: Няма риск от коксаки в България
Тодор Кантарджиев: Няма риск от коксаки в България