Основният опонент на преизбрания турски президент Реджеп Ердоган - Мухарем Индже, обяви, че приема резултатите от вчерашните предсрочни президентски избори. Кандидатът на Народно-републиканската партия призова новия стар президент да бъде държавен глава на всички турци.

© БТА

„Приемам тези изборни резултати”, заяви Мухарем Индже. Според него Ердоган трябва да „представлява 80 милиона” турски граждани и "да бъде президент на всички нас”.

Индже предупреди за сериозната опасност за страната, идваща от новото ръководство на републиката.


Започващият от днес работа режим представлява голяма опасност. Съсредоточаването на изпълнителна, законодателна и съдебна власт в ръцете на едни човек поставя въпроса за оцеляването. Ние ще живеем така и всички ще плащаме цена за това. Преминахме към режим на еднолично управление. Факторите, заплашващи обществения мир, ще останат актуални и ние ще продължим да чувстваме голяма тревога за нашето бъдеще.

Ердоган окончателно затвърди позициите си във властта

Ердоган окончателно затвърди позициите си във властта

Триумф за Реджеп Тайип Ердоган и неговата Партия на справедливостта и развитието след вчерашните предсрочни президентски и парламентарни избори в Турц...

На пресконференцията обаче, Мухарем Индже изгони екипа на телевизия, която по думите му, го пренебрегвала по време на предизборната кампания, предаде ДПА.

"Вие не излъчихте моите три големи митинга. Моля, просто напуснете", каза Индже на представителите на ТРТ, преди да започне да говори пред медиите.

Опонентът на Ердоган с финална реч преди предсрочния вот за президент на Турция

Опонентът на Ердоган с финална реч преди предсрочния вот за президент на Турция

В Истанбул днес се провежда най-големият митинг на опозиционната Републиканска народна партия в Турция. Ден преди предсрочните президентски и парламе...