Специализираната прокуратура разпространи нова порция доказателства по аферата с източването на данни от НАП. От тях става ясно, че собственика на "ТАД груп" Иван Тодоров е знаел, че Кристиян Бойков е хакнал информационната система на приходната агенция и му дава конкретни указания какво да прави.

Прокуратурата разпространи част от доказателствата, с които успя да убеди Апелативния специализиран наказателен съд да върне в ареста собственика на "ТАД груп" Иван Тодоров. Като ключови могат да се определят чат разговори между Тодоров, Кристиян Бойков и други служители в "ТАД груп" в приложението "Телеграм".

На 23 март тази година Бойков пише на свой колега "Ае да думкаме НАП". Следва отговор: "Да го направим довечера..."

На 14 април в разговор с Иван Тодоров, Бойков пише "НАП тази вечер си заминава" От публикуваните доказателства става ясно още, че на 10 юли сървъра на НАП е хакнат и базата данни на приходната агенция ще бъде копирана. Отговорът на Тодоров е" "Да ги криптираме целите. И да ги питам след два дни нямат ли нужда от киберсигурност. Даже няма да ги питам.

Ден по-късно Бойков вече докладва, че информацията е копирана и другата седмица е в "Биволъ".

Прокуратурата публикува и част от разпити на свидетели, които са служители на "ТАД груп". Те потвърждават автентичността на чат разговорите в "Телеграм". Разказват още, че от март месец в офиса на фирмата се е коментирало, че НАП трябва да бъде хакната и да се копира максимално количество информация от агенцията.

От тези показания се разбира още, че Иван Тодоров е търсил и наемал още хакери, за да може да се работи по-бързо и на повече фронтове. В един от разговорите дали споделя, че ще сваля правителството.

В други чат разговори се разбира, че Кристиян Бойков е хакнал системите на няколко застрахователни дружества и брокери. Има поръчки за хакване и на новинарски сайтове и медии. Има доказателства още за търговия с информация, като пак в "Телеграм" в чат с потенциален купувач на информация Бойков обявява цените, на които ще я продаде.

Прокуратурата разпространи и част от показанията на представители на пострадалите застрахователи и медии. Част от тях отричат да са били клиенти на "ТАД груп". Други казват, че са имали договор с компанията, но той е изтекъл, а информацията за тях трябва да е била изтрита.