НОВИНИ

Оповестяват резултатите от проверките по заведенията в Слънчев бряг

Координационен съвет по туризъм свиква в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов. На съвещанието ще бъдат оповестени резултатите от проверките в Слънчев бряг през изминалите дни. Предупреждението за тях беше отправено още преди месец.

bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 14.08.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

След като в заради високи децибели беше затворена дискотека, други увеселителни заведения в централната алея намалиха звука.Измерванията в откритите плажни заведения показват многократно превишаване на нормите за шум. Съвместни екипи на полиция, НАП, Агенцията за храните, Регионалната здравна инспекция и Инспекцията по труда установиха още нарушения на финансовата дисциплина.

От НАП са констатирани фискални нарушения и издаване на неистински касови бонове, както и разлика в наличните пари и фискалната памет на касовите апарати. Имало е и нови случаи на наличие на храни с неясен произход и такива с изтекла давност. Регистрирани са нарушени изисквания за пожарна безопасност, както и липса на здравни книжки и трудови договори. Проверките обаче предизвикват недоволството на гостите в най-големият ни морски курорт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Големи пожари отново бушуват в Гърция
Големи пожари отново бушуват в Гърция
Ди Каприо ще изиграе Да Винчи
Ди Каприо ще изиграе Да Винчи