НОВИНИ

Опозицията отново иска оставката на Москов

След като стана ясно решението на Конституционния съд, от опозицията отново поискаха оставката на Петър Москов. От ГЕРБ пък заявиха, че продължават да стоят зад политиката на сегашния екип на здравното министерство.

bnt avatar logo
от БНТ
11:38, 09.03.2016
Чете се за: 00:54 мин.
У нас
Радан Кънев, ДСБ: "Решението, което е в този вид, със съответните юридически последици, застрашава по моя преценка, над 90 % от ефекта на здравната реформа. Разбира се Петър и неговият екип могат да кажат всичко това в детайли, но аз не съм запознат с мотиви към настоящия момент. Мога да споделя, че съм изключително разтревожен".

Михаил Миков, БСП - лява България: "Да си събира чукалата Москов и да се изнася. И друг човек да дойде, и да прави това, което ГЕРБ трябва да прави в областта на здравеопазването. Маса неща могат да се направят за да стане то по-достъпно. Сега е само бизнес".

Хасан Адемов, ДПС: "Въпрос на достойнство и чест е той да излезе от тази ситуация, защото при положение, че основните елементи от неговата реформа са отменени от Конституционния съд, при положение, че Националния рамков договор няма да бъде подписан, означава, че самият министър Москов трябва да бъде така добър да си подаде оставката".
;

Валери Симеонов, Патриотичен фрон: "Аз не виждам заплаха за самата здравна реформа. Бих желал да продължи да действа, защото тя доказа, че в незавършения си вид доказа, че за 1 година може да се икономисат 500 000 000 лв. от бюджета на Здравната каса, които бяха преразходвани към началото на 2015 г."

Даниела Дариткова, ГЕРБ: "Ние сме коректни коалиционни партньори. Подкрепяме екипа на министерството и това, че зад този екип стои премиерът, за нас е гаранция, че трябва наистина в рамките на коалиционното партньорство да подкрепяме намеренията за промяна. Необходимостта от Здравна реформа е утвърдена и приета от всички. От друга страна ние винаги сме изразявали и мненията си когато имаме несъгласие с някои действия".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безплатни онкологични прегледи във Варна
Безплатни онкологични прегледи във Варна
Обявиха свободните места в детските градини във Варна
Обявиха свободните места в детските градини във Варна