НОВИНИ

Заместник-министър Павел Тенев подаде оставка заради снимка с нацистки поздрав

Скандална снимка на заместник-министъра на регионалното развитие Павел Тенев се появи в интернет. На нея той отправя хитлеристки поздрав. Снимката стана повод опозицията да поиска оставката му. Тенев е от квотата на Обединените патриоти. В коментар министърът на финансите Владислав Горанов заяви, че подобно поведение е неприемливо. Тенев е подал оставка.

Александър Марков
от Александър Марков
16:55, 17.05.2017
Чете се за: 00:52 мин.
У нас
Павел Тенев - заместник-министър на МРРБ в оставка: Съжалявам, че от една снимка се преекспонираха нещата и смятам, че най-правилното решение беше да подам оставка. Доволен съм единствено от това, че никой не ме атакува за професионалните ми възможности. Бях във Франция, Мадам Тюсо, знаете - восъчните фигури. Там се снимах с всякакви известни хора. Да, може би това не беше правилно, което съм направил, но беше повече в подигравателен стил, въобще не споделям тази философия, ама въобще.

Коментирайки скандала около заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството от квотата на ОП Павел Тенев, чиято стара снимка с нацистки поздрав се завъртя в публичното пространство, министърът на финансите Владислав Горанов заяви, че подобно поведение е неприемливо.

В позиция от БСП и ПЕС настояват премиера Бойко Борисов да освободи Тенев, тъй като,по думите им, човек, който е имал цинизма и наглостта да се снима как прави хитлеристки поздрав, няма място в управлението на България.

Партия ДОСТ заявява, че България е единствената държава, която допусна в управлението си крайни националисти, определени в доклад на ПАСЕ за фашисти.

Владислав Горанов, министър на финансите: "Не съм запознат с конкретния случай в интерес на истината. Но публичните фигури трябва да бъдат много внимателни в поведението си, тъй като те са, първо, пред Вашите многобройни камери, второ, пред обществото, което дава оценка за всеки един от тях, според действията им. В този смисъл всякакви непристойни действия не би трябвало да се толерират, но с конкретния казус не съм запознат. Подобно поведение е неприемливо със сигурност."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Родители на деца с увреждания на пореден протест
Родители на деца с увреждания на пореден протест
Тристранен съвет ще разгледа два варианта за формиране на минимална заплата
Тристранен съвет ще разгледа два варианта за формиране на минимална заплата