НОВИНИ

Оправдаха братя Дамянови, които бяха обвинени за смъртта на 18-годишния Тодор

Състав на Районния съд във Враца оправда братята Иван и Десислав Дамянови, които бяха обвинени в хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм, при скандала с починалия 18-годишен Тодор Йорданов. Братята първоначално бяха задържани и обвинени, че са предизвикали смъртта на младежа по непредпазливост след нанесения му от тях побой на 12 януари 2016 г.

оправдаха братя дамянови бяха обвинени смъртта годишния тодор
bnt avatar logo
от БНТ
16:30, 24.03.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

След обществения отзвук по случая Иван и Десислав Дамянови получиха по-тежко обвинение - за умишленото убийство на Тодор. Петорна съдебно-медицинска експертиза доказа, че при спречкването между тримата 18-годишният младеж е получил леки наранявания, а смъртта е настъпила следствие на тежко наследствено сърдечно заболяване. След което братята Дамянови останаха с обвинения, че при спречкването с Тодор Йорданов са проявили хулиганство с особена дързост и цинизъм, а Десислав бе обвинен, че е счупил огледалото на автомобила, управляван от момчето.

Съдебното дело започна на 10 януари по съкратената процедура. На второто заседанието днес, проведено при закрити врата, са изслушани вещи лица и приети назначените експертизи, съобщи говорителят на съда Вероника Бозова. Тя допълни, че делото е завършило, след като не имало искания за разглеждане на допълнителни доказателства от страните. Съдът е постановил въз основа на доказателствата оправдателни присъди по всички обвинения за братя Дамянови. Присъдите не са окончателни и могат да бъдат обжалвани или протестирани пред Окръжен съд-Враца през следващите 15 дни, допълни съдия Бозова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Модернизират пречиствателната станция на Златни пясъци
Модернизират пречиствателната станция на Златни пясъци
Облепиха дърветата в Минерални бани с предизборни плакати
Облепиха дърветата в Минерални бани с предизборни плакати