Бившият директор на столичната "топлофикация" Валентин Димитров - добил популярност като Вальо Топлото, беше оправдан по делото за присвояване на повече от 4,5 млн. лв от дружеството. Днешното решение е на първа инстанция - Софийският градски съд. Делото е на 13 години.

За втори път Софийският градски съд се произнася по казуса. И след като предишният път обвиняемите Валентин Димитров и Мая Стоилова получиха по 14 и 10 години затвор, този път съдебният състав ги обяви за невиновни.

Прокурорът Ивайло Занев, който представляваше обвинението на днешното заседания, смята, че най- същественият факт е, че делото се точи цели 13 години.

Ивайло Занев прокурор: Има слабости и в държавното обвинение, има и слабости в самата процедура на съдебното разглеждане на делата, така че не може да се даде еднозначен отговор къде са проблемите, но факт е че делото не се води в разумен срок.

Валентин Димитров не пожела да коментира решението на съда. Прокурор Занев беше категоричен, че ще протестира присъдата пред Апелативния съд.

Отложиха делото срещу бившия шеф на "Топлофикация" Валентин Димитров

Отложиха делото срещу бившия шеф на "Топлофикация" Валентин Димитров

Отложиха делото за пране на 12 милиона лева срещу бившия шеф на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров. Причината - адвокатът на подсъдимия не се...