НОВИНИ

Опръскана с кръвта на Джон Ленън риза бе продадена на търг за над 40 000 долара

Бяла риза, опръскана с кръвта на бившия бийтъл Джон Ленън, бе продадена за 31 000 британски лири (40 819 долара) на търг. Ризата била носена от портиера Джей Хейстингс като част от униформата му, докато работел в сградата Дакота в Ню Йорк. Той бил на работа на 8 декември 1980 г., когато Ленън бе убит от Марк Чапман.

bnt avatar logo
от БТА
09:44, 28.06.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света
опръскана кръвта джон ленън риза продадена търг 000 долара

Музикантът и съпругата му Йоко Оно се готвели да се качат в апартамента си в сградата. След като получил два куршума в гърба и други два в рамото, Ленън се строполил на земята, а Хейстинг покрил тялото му със сакото си. Докато се опитвал да помогне на звездата, част от ризата му в областта на гърдите и ръкавите ѝ били опръскани с кръв. Хейстингс дълго съхранявал ризата, докато наскоро не решил да я продаде на търг. Очакваше се за нея да бъдат платени около 7000 лири (9216 долара) Тя обаче намери купувач за 31 000 лири.

"Джей Хейстингс съхранявал ризата през всичките тези години и всъщност никога не е споменавал за нея - заяви Гари Шръм от аукционна къща "Херитидж окшънс" в Бевърли хилс, Калифорния. - Тя била оставена в чекмедже и сега Хейстингс решил да я продаде. Той не извлича изгода от смъртта на Ленън, а чрез ризата си ни разказва как се е опитал да му помогне в последните мигове от живота му." На търга бе продадено също копие на албума "Double Fantasy" с написано на ръка послание "За Джей. С любов от Джон Ленън и Йоко Оно".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Брекзитът остава основна тема в западния печат
Брекзитът остава основна тема в западния печат
​Мишел Обама призова момичетата от Либерия да се борят, за да ходят на училище
​Мишел Обама призова момичетата от Либерия да се борят, "за да ходят на училище"