НОВИНИ

Оранжев код за опасни горещини в цялата страна

Оранжев код за високи температури и жега е обявен в цялата страна за понеделник, 7 август, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. При оранжевия код синоптиците съветват хората да бъдат подготвени, тъй като високите температури могат да доведат до здравословни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца. Препоръчва се да се следят прогнозите.

bnt avatar logo
от БНТ
07:33, 07.08.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

През нощта ще е ясно и почти тихо. Днес ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места, главно в Северна България, краткотрайно ще превали и прегърми. Има условия за градушки. Вятърът ще е слаб до умерен от североизток, в северозападните райони ще се ориентира от северозапад. Температурите слабо ще се понижат, но ще остане горещо и максималните ще са между 34° и 39°.

Атмосферното налягане е близко до средното за месец август и слабо ще се повиши.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 20°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места по Северното Черноморие ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 33-35°. Температурата на морската вода е 26-28°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.



;


За днес зоните, в които рискът да се развият екстремни пожари, се увеличават, показват изчисленията на НИМХ. Заедно с опасните райони се увеличават и зоните с нисък риск от възникване на пожари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Частично лунно затъмнение може да се наблюдава тази вечер
Частично лунно затъмнение може да се наблюдава тази вечер
Президентът ще удостои с орден Стара планина посланика на Германия у нас
Президентът ще удостои с орден "Стара планина" посланика на Германия у нас