НОВИНИ

Опасно време: Оранжев код за жега в Благоевград, 39 градуса отчетоха в Сандански

Почти в цялата страна днес времето е опасно горещо. До 39 градуса стигна температурата към 18 ч в Сандански. В Благоевградска област е обявен оранжев код за високи температури. Шест души са потърсили медицинска помощ от екипите на спешните центрове. Сигналите са за хора с топлинен колапс и хипертонични кризи.

bnt avatar logo
от Станислава Христова
18:08, 12.08.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

В Благоевград най-горещо беше в следобедните часове. Хората потърсиха спасение от жегите във водите на река Благоевградска Бистрица.

Хотелиерите в Сандански предупреждаваха гостите си, че е желателно да излизат на разходка по улиците на града преди обед и след 18 ч.

От Инспекцията по труда обясниха, че са предупредили собствениците на строителни фирми работният ден да започва по-рано и да приключва до 14 ч, да се осигурят повече почивки на работниците в хладни помещения, както и достатъчно вода за пиене на обектите. Препоръките на инспекторите важат и за археолозите.

Доц. Людмил Вагалински, директор на Националния археологически институт с музей към БАН и ръководител на проучванията на античния град Хераклея Синтика: Стане ли му на някой лошо, малко да се почувства не добре, имаме такива случаи, веднага го освобождавам. Ние не можем да прекъснем работата, защото имаме срокове, имаме финансиране и от нас се очакват резултати.

От Инспекцията по труда казаха ,че ежедневно се извършват проверки на строителни обекти за спазване на изискванията за работа през летния сезон, но до сега не са установени нарушения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Свиневъди от Долни Чифлик блокираха пътя Варна - Бургас
Свиневъди от Долни Чифлик блокираха пътя Варна - Бургас
ДРУГИТЕ новини: Лято с блок-кино
ДРУГИТЕ новини: Лято с блок-кино