Премиерът на Унгария Виктор Орбан оттегли подкрепата си за кандидата за председател на Еврокомисията от Европейската народна партия Манфред Вебер, съобщи Франс прес, цитирана от БНР.

Орбан определи като "обидно" изявлението на Вебер, че няма да приеме поста, ако ще зависи от гласовете на унгарската партия ФИДЕС.

ЕНП замрази членството на ФИДЕС през март след поредица от публични нападки на унгарските управляващи срещу настоящия председател на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер заради политиката му по имиграционния въпрос.

"Дали ФИДЕС ще напусне ЕНП, ще зависи от посоката, по която консерваторите ще поемат след изборите за Европейски парламент", каза днес Виктор Орбан.

Застанал редом до австрийския вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе, той заяви, че десноцентристките партии в Европа трябва да си сътрудничат с "патриотичната десница", какъвто е случаят в Австрия.

​Виктор Орбан не спира да критикува Брюксел

​Виктор Орбан не спира да критикува Брюксел

Унгарският премиер Виктор Орбан отново нападна ключови фигури от същата дясноцентристка група от европейски партии в петък, когато стартира собствена...