НОВИНИ

"Орфей в Италия" събира 450 деца и младежи от 13 държави

В 10-то издание на Международния фестивал на изкуствата "Орфей в Италия" ще участват над 450 деца и младежи от 13 държави. Той се организира от арт център "Кърнолски" в сътрудничество с италианската асоциация I.T.A.C.A. (International Trade Academic Center of Advisory di Treviso).

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
10:34, 09.09.2017
Чете се за: 00:43 мин.
Още
орфей италия събира 450 деца младежи държави

Вицепрезидентът Илияна Йотова е патрон на Десетото юбилейно издание на фестивала, като тя ще открие лично на 10-ти септември 2017г. в Лидо ди Йезело, Венеция.

В програмата ще вземат участие над четиристотин и петдесет деца и младежи от тринадесет държави, сред които България, Италия, Полша, Румъния, Малта, Естония, Германия, Швеция, Литва, Беларус, Украйна, Швейцария и Грузия. Откриването на международния форум ще се състои на площад „Аурора“ в Лидо ди Йезоло. България ще бъде представена от седем участници в различните възрастови групи и конкурсни категории. Това са балетно студио "Арт" и Лилия Петрова към читалище "Развитие" във Враца, Katty dance studio от Самоков, Борислава Йорданова от Музикалното училище "Любомир Пипков" в София, Весела Данабашева от Бургас, Димитрия Николова от "Арт войс център" в Пловдив. Децата от танцовия състав при Детска градина "Синчец" в Смолян с ръководител Юлияна Гавазова са най-малките участници в историята на "Орфей в Италия".

Преди церемонията по откриване на фестивала, Илияна Йотова ще се срещне с представители на българската общност във Венеция.

В понеделник, вицепрезидентът на Република България ще проведе дискусия с кмета на Лидо ди Йезоло Валерио Дзоджа, както и с председателя на италианската асоциация I.T.A.C.A. Джорджо де Фавери.

На 12-ти септември Илияна Йотова ще се срещне с губернатора на област Венето Лука Дзая.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп продължи с една година ембаргото срещу Куба
Тръмп продължи с една година ембаргото срещу Куба
Бобтейлът Мон влиза в час в Пловдив
Бобтейлът Мон влиза в час в Пловдив