Гражданска инициатива "Не на голите по плажа" започна подписка срещу нудистите в Бургас. С нея местната гражданска инициатива настоява за обособяването на регламентирани зони за нудисти, които да бъдат отдалечени от градските плажове. На тях да бъдат поставени и табели, които ясно да показват, че хората там могат да бъдат и голи. До момента са събрани над 1000 подписа, които ще бъдат внесени в общинския съвет на Бургас.

Бургас

Гражданската инициатива "Не на голите на плажа" настоява кмета Димитър Николов да забрани нудисти да плажуват там където има деца.

Нели Тончева - организатор на подписката: "...ние искаме общината по ефективно да приложи съществуващата наредба за обществен ред, която си има член трети, защитаваща децата от еротични и порнографски послания и гледки както и уреждаща обществените отношения като спазване на добрите нрави общоприетите норми за морал."

Голяма част от плажуващите хора на бургаския плаж също се притесняват от голите мъже и жени.

Милена: "По-скоро ни притесняват въпросите на малкото дете за тези голи мъже и жени."
Таня: "Не е приятна гладка честно казано, все пак на плажа има и доста малки деца."

Преди години тук на този плаж плажуваха само нудисти. Той беше разрушен и сега от организацията се надяват плажът отново да бъде приспособен за желаещите да плажуват голи.