НОВИНИ

Организират безплатни курсове по плуване в Кюстендил

Голям интерес от деца към безплатните курсове по плуване се наблюдава това лято в Кюстендил. Към момента близо 130 ученици от 1- ви до 4- ти клас посещават уроците, които се провеждат на градския плаж. Обучението се организира от Обединен детски комплекс.

bnt avatar logo
от Слави Илиев
11:01, 13.07.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

10- год. Антонио е едно от многото деца, което искат да се научи да плува добре и посещава безплатните уроци. Обучението е десет дни.

Антонио Лазаров 10 г.: Смятам, че е важно да се научиш да плуваш, защото през лятото като отидеш на море и не можеш да плуваш, можеш да се удавиш.

Целта на треньорите е да помогнат на децата да преодолеят страха от водата, учат ги да правят и различни упражнения. По напредналите имат възможност да овладеят и различни плувни стилове.

Емилия-11 г.: Вече мога да плувам и ми е забавно,а и това учи на дисциплина.
Калоян -11 г.: Можем да спасим човешки живот.

Според специалисти плуването помага при лечението на някои здравословни проблеми.

Владимир Зарев -треньор: Деца, които имат скулиози, гръбначни изкривявания, някои проблеми, рахит и т.н, плуването го дават като спорт, който може да се каже е единствен и на-добър за справяне с тия заболявания.

Курсът ще завърши с плажна фиеста, на която учениците ще покажат придобитите умения. Много от децата изразиха съжаление, че няма къде да тренират плуване целогодишно, защото в Кюстендил няма закрит басейн, въпреки наличието на минерални извори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Улица в Добрич от 50 години е без ремонт
Улица в Добрич от 50 години е без ремонт
Красимир Кънев: Браненето на човешките права става все по-трудно
Красимир Кънев: Браненето на човешките права става все по-трудно