НОВИНИ

Служители на БНР излязоха на контрапротест в защита на генералния директор

Продължава напрежението в Българското национално радио. След като миналата седмица десетки журналисти протестираха срещу опита за цензура и спирането на програма "Хоризонт" за около 5 часа на 13 септември, днес поддръжници на ръководството организираха контрапротест в подкрепа на генералния директор. Вижте повече подробности в прякото включване на Милена Кирова, която следи ситуацията в радиото.

Милена Кирова
от Милена Кирова
06:04, 30.09.2019 (обновена)
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Служители на БНР се събраха в двора на обществената медия, за да защитят генералния директор Светослав Костов, чиято оставка беше поискана от СЕМ миналата седмица. Самият той вече обяви, че ще остане на поста си и няма намерение да напуска.

Поддръжниците на ръководството са събрали повече от 200 подписа, които са внесли в СЕМ и настояват тяхната позиция също да бъде чута.

Сред присъстващите на контрапротеста днес са представители на синдикати, журналисти, шофьори и IT специалисти в БНР. Всички те са на мнение, че е необходим диалог за решението на кризата в радиото.

От регулатора са категорични, че ако до петък няма депозирана оставка на генералния директор, ще стартират процедура за предсрочно прекратяване на мандата му. За това са необходими 3 от общо 5-те гласа на членовете на Съвета за електронни медии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стартира делото срещу бившия заместник-кмет на София Евгени Крусев
Стартира делото срещу бившия заместник-кмет на София Евгени Крусев
Президентът свиква консултативна среща за отношенията със Северна Македония
Президентът свиква консултативна среща за отношенията със Северна Македония