НОВИНИ

Ортопеди дариха средства в помощ на пациент

Ортопеди от столична болница дариха част от парите за скъпоструващ имплант на беден мъж. 60-годишният пациент е опериран в средата на миналия месец. Клиничната пътека, по която се лекува, е изтекла, но не е изписан от болницата, защото няма кой да поеме грижите за него. Альоша Шаламанов разказва историята.

bnt avatar logo
от Альоша Шаламанов
20:39, 03.11.2017
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

Яким Каръков е с шизофрения от 20-годишен. Преди няколко години получава и диабет. Болестта засяга слуха и зрението му и вече почти не вижда и чува. Миналия месец чупи тазобедрена става след падане в дома си в село Скрът и е настанен в Петричката болница.

Елеонора Петкова - сестра на Яким: Дойде докторът, който там ни прие, каза, че ще дойде доктор Мазнейков да разговаряме с него и най-добре е в София.

В София лекарите смятат, че Яким се нуждае от скъп имплант, за да проходи. Сестра му обаче имала половината от нужните средства.

Д-р Христо Мазнейков - началник клиниката по "Ортопедия и травматология" в МБАЛ "Св. София": Моите колеги казаха доктор Мазнейков не се притеснявайте ние сме тука 8 човека ще съберем по 150 лева, ще му платим на човека пирона и ще го оправим.

Яким вече ходи с патерици, но ще остане в болницата, докато се възстанови напълно.

Д-р Христо Мазнейков - началник клиниката по "Ортопедия и травматология" в МБАЛ "Св. София": Когато имаш такъв случай може ли да го пуснеш? Къде да иде, какво да прави този човек? За това ви молим и вас за помощ.

Елеонора Петкова - сестра на Яким: Заболяването, което имам - операцията, не мога да го вдигам въобще, да се грижа денонощно за него.

Елеонора страда от онкологично забляване. Пенсията и е 240, а на брат и 130 лева. Категорична е, че няма да изостави брат си, но се надява на помощ от институциите.

Елеонора Петкова - сестра на Яким: Ако някой може наистина да уреди или някакъв дом, или някакъв човек да поеме грижата за него - ще бъда много много благодарна.

Елеонора вярва, че ще се намерят добри хора, които да помогнат на брат ѝ. От Дирекцията за социално подпомагане в Петрич съобщиха,че ще проверят случая и ще преценят как да помогнат на Яким, след като се прибере в родното си село.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Божидар Димитров получи награда за принос към българската култура
Проф. Божидар Димитров получи награда за принос към българската култура
100 домашни компостера бяха раздадени днес в  Благоевград
100 домашни компостера бяха раздадени днес в Благоевград