НОВИНИ

Ортопеди във Варна оперират безкръвно стави с най-модерна техника

С най-модерно оборудваните за артроскопско лечение вече разполага Клиниката по ортопедия и травматология на болницата „Света Анна” във Варна. Това ще даде много нови възможности за безкръвно лечение на пациентите и ще облекчи значително работата на хирурзите. Апаратурата е на стойност 70 000 лева.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Даниела Цекова
16:00, 07.12.2017
11981
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Варна е сред малкото български градове, които разполагат с новата медицинска апаратура от последно поколение.

Доц. д-р Димитър Райков, началник на катедрата по ортопедия и травматология в Медицинския университет във Варна: “Медицинският университет във Варна осигури през тези дни една рядка и много ценна апаратура,чрез която ние можем да лекуваме проблеми в малките стави на опорно-двигателния апарат “

Част от новата техника е и артроскопска помпа, която ще оптимизира работата в операционната зала и ще даде по-голяма бързина и точност на хирургическите интервенции.

Доц. д-р Димитър Райков, началник на катедрата по ортопедия и травматология в Медицинския университет във Варна: “Ние намаляваме до минимум травмата както върху пациента и неговите тъкани, така и върху неговото съзнание. Знаем, че пациентът се интересува да няма белези, това е за него много важно.”

Високотехнологичното артроскопско оборудване ще помогне и за повишаване качеството на обучение на студенти, специализанти и докторанти в Медицинския университет във Варна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ледени водопади събират стотици туристи край Пекин (ВИДЕО)
Ледени водопади събират стотици туристи край Пекин (ВИДЕО)
Маскирани младежи нахлуха в столично училище, за да се саморазправят с ученик
Маскирани младежи нахлуха в столично училище, за да се саморазправят с ученик