Склад с огромно количество наркотици и оръжия разкриха в София ГДБОП и специализираната прокуратура. Помещението било наето от човек от групата на Радмил Ранов - Радо Ланеца, която беше разбита в края на миналата седмица.

Над 100 килограма наркотици от различни видове са открити в гаражна клетка в столичния квартал 'Манастирски ливади".

Димитър Петров - административен ръководител на Специализираната прокуратура: 17 сака с марихуана. Около 70 хиляди таблетки амфетамини. Различи разфасовки и пресофки на хероин, кокаин, подготвени за разпространение на дребно.

Намерени са и няколко автомата 'Калашников" и картечен пистолет 'Скорпион". Там били и така наречените счетоводни тефтери на групата.

Димитър Петров - административен ръководител на Специализираната прокуратура: В които така подробно е отразено образно казано входящото наркотично вещество, разфасоването му.

Гаражът не се е охранявал.

Димитър Петров - административен ръководител на Специализираната прокуратура: Считаме, че по този начин не се набиват на очи. На никой няма да му направи впечатление, че в този склад влизат различни хора,. Тъй като по наши данни там е влизал само един човек.
Цветан Панков - началник-отдел "Наркотици" , ГДБОП: Този склад го знае само този склададжията и още едно лице.Там се държи основно голямото количество. Той предава на друго лице, което доставя до други дилъри, които са на улично ниво.

Групата често сменяла помещенията,които използвала за складиране на наркотици.

Цветан Панков - началник-отдел "Наркотици" , ГДБОП: 3 месеца тук, 3 месеца там. Сменят складовете ,за да не бие на очи.

Наемателят на гаража и още над 20 души от групата на Радо Ланеца са обявени за издирване.