НОВИНИ

Връщат на национално дружество "Традиция" иззетите оръжия след експертизи

Оръжията на национално дружество "Традиция" са иззети при международна операция "Пандора" и ще бъдат върнати след експертизи, които доказват, че не нарушават закона.

bnt avatar logo
от БНТ
20:23, 11.11.2019
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Това стана ясно на среща на ръководството на дружеството с министъра на вътрешните работи, главния прокурор и заместника му.

Операцията, по линия на Европол, е свързана с трафик и престъпления с културно - исторически ценности. В рамките ѝ са проверени сигнали от различни части на страната.

Сотир Цацаров заяви, че считат дружество "Традиция" за патриотична организация, чиято дейност заслужава само подкрепа.

Огнян Маринов - председател на национално дружество "Традиция": Изпитвам удовлетвореност от срещата и казаното от главния прокурор и вътрешния министър, защото първоначално изпитахме един огромен потрес от това, което се случи. Все пак съгласете се, че една родолюбива организация и членове на УС да бъдат подложени на тези действия наистина помислихме казвам ви откровено, че нещо е насочено срещу нас.
Младен Маринов - министър на вътрешните работи: Тази операция не е насочена към дружество „Традиция", а е насочена към проверка на конкретни сигнали. Част от лицата, които са били проверявани, наистина са от управителния съвет на „Традиция", но към момента при голяма част от сигналите не са констатирани никакви нарушения, при част от тях са иззети оръжия, които вече има назначени експертизи, които да кажат дали те попадат в обхвата на изчезнали музейни сбирки или такива, които подлежат на контрол от закона, но се съхраняват неправомерно.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пореден протест срещу метадоновата програма в кв. Младост
Пореден протест срещу метадоновата програма в кв. "Младост"
ЕС налага санкции на Турция заради сондажите край бреговете на Кипър
ЕС налага санкции на Турция заради сондажите край бреговете на Кипър