НОВИНИ

9 години затвор за украинеца, причинил смъртта на бременна жена и мъжа й

Окръжен съд - Пловдив постанови ефективна присъда от девет години при първоначален общ режим на украинския гражданин Станислав Пислар заради катастрофа, в която загинаха млад мъж и бременна жена.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:42, 13.12.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
години затвор украинеца причинил смъртта бременна жена мъжа

Пислар беше признат за виновен в това, че на 28 май 2018 г. на автомагистрала "Тракия" близо до Пловдив е нарушил като водач на товарен автомобил влекач с ремарке правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на двамата. Тестът за наркотици на водача е показал наличие на тетрахидроканабинол- марихуана. Съдът лиши Пислар и от правото да управлява автомобил в продължение на десет години.

До фаталния инцидент се стига, след като водачът не е наблюдавал внимателно пътната обстановка пред себе си и се е разсеял, прие съдът. Тогава по магистралата е имало ремонтни дейности, обозначени със съответната сигнализация. Максимално допустимата скорост в участъка е била 90 км/ч и движението е било насочвано в лявата лента.

Преди участъка в дясната лента е било паркирано ремарке с мигаща светлинна сигнализация, но подсъдимият не е съобразил поведението си с указанията и не насочил своевременно автомобила в лявата лента. Не намалил и скоростта и ударил ремаркето със светлинната сигнализация, след което рязко завил наляво, изгубил контрол върху автомобила и разрушил предпазната мантинела. Следва удар с автомобила на жертвите, които са се движели със 123 км/ч и са загинали на място.

Присъдата подлежи на протест и обжалване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна последната за годината среща на върха на ЕС
Започна последната за годината среща на върха на ЕС
БНТ2 ще излъчи филм за боксовата легенда Ивайло Маринов
БНТ2 ще излъчи филм за боксовата легенда Ивайло Маринов