Трета осъдителна присъда за бившия шеф на Националната разузнавателна служба Кирчо Киров. Софийският градски съд призна Киров за виновен за разгласяване на държавна тайна и му определи 2 години условно с 4 години изпитателен срок.

Нова тежка присъда за бившия шеф на разузнаването Кирчо Киров

Нова тежка присъда за бившия шеф на разузнаването Кирчо Киров

Бившият началник на разузнаването ген. Кирчо Киров получи втора, по- тежка присъда за присвояване. Той е осъден на 15 години лишаване от свобода за пр...

Става въпрос за телевизионно интервю от 2014 г., в което бившият шеф на разузнаването разказва за български шофьор, задържан в Иран с над сто килограма наркотици в камиона. Според съда - Киров е изнесъл информация с гриф „поверително“, която му е станала известна по служба.

Той за пореден път заяви, че не е разкрил класифицирана информация, а обвиненията срещу него са политически мотивирани. Кирчо Киров оглавяваше разузнаването 10 години. Той има 2 присъди - от 10 и 15 години затвор - за присвояване на общо над 10 милиона лева. Нито едно от делата обаче не е приключило окончателно.

Кирчо Киров, бивш шеф на НРС: Специално това дело, по което току що бях осъден на 2 години условно е една лична поръчка на сегашния директор Драгомир Димитров, председател на ДАР. Това е част от една война негова и на неговото обкръжение, която води с мен и моето семейство вече толкова години.
Две обвинения срещу генерал Кирчо Киров за присвояване на 10 000 000 лева

Две обвинения срещу генерал Кирчо Киров за присвояване на 10 000 000 лева

Софийската военно-окръжна прокуратура повдигна второ обвинение срещу бившия директор на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров за присвоя...