НОВИНИ

Осем души са задържани при акция срещу наркоразпространители в Бургас

Осем човека са арестувани тази сутрин при мащабна полицейска операция в квартал "Победа" в Бургас. От Областната дирекция на МВР в града съобщиха, че акцията се е провела в противодействие на разпространението на наркотици, осъществяването на грабежи и кражби от търговски обекти, офиси на фирми и частни домове.

bnt avatar logo
от В. Григоров
12:00, 13.11.2019
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Операцията е проведена много рано тази сутрин, като в нея са участвали служители от отдел „Криминална полиция" при ОДМВР-Бургас, специализираните полицейски сили, Първо районно управление и бургаската жандармерия. Задържаните са в ареста на Пето районно управление, където се провеждат разпити.

Цветелина Рандева, говорител на ОДМВР-Бургас: Проверени са пет различни места в квартала, като са иззети множество вещи, сред които има велосипеди, автомобилни навигации, мобилни телефони, голямо количество хладно оръжие, което е най-вероятно ползвано за заплаха при извършване на грабежите, телескопични палки и битови вещи, чийто произход към момента въобще не може да бъде адекватно обяснен от задържаните лица.

Задържаните са около 30-годишни, поясниха от полицията.

Цветелина Рандева: Продължават процесуално-следствените действия. Те ще бъдат задържани за срок от 24 часа, като впоследствие, след като бъдат докладвани в прокуратурата материалите, ще бъдат предприети допълнителни действия за удължаване на срока за задържането им.

Обещанието на новия директор на МВР да засили полицейското присъствие в ромските квартали и да противодейства активно на битовата престъпност очевидно започва да се изпълнява.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Народното събрание гледа бюджета за догодина на първо четене
Народното събрание гледа бюджета за догодина на първо четене
 Седем задържани при акция на ГДБОП във Враца
Седем задържани при акция на ГДБОП във Враца