НОВИНИ

Още американски съдии отсъдиха срещу указа на Тръмп за имиграцията

Федерални съдии от няколко щата последваха примера на колегата си от Ню Йорк и забраниха депортацията на хора, засегнати от указа на президента Доналд Тръмп, забраняващ влизането на граждани на седем мюсюлмански страни в САЩ, предаде Ройтерс. Съдии от Масачузетс,

bnt avatar logo
от БТА
21:20, 29.01.2017 (обновена)
Чете се за: 00:34 мин.
По света
американски съдии отсъдиха указа тръмп имиграцията

Вирджиния и щата Вашингтон в събота и неделя издадоха съответните решения. Министерството на вътрешната сигурност на САЩ заяви в изявление късно снощи, че "ще се съобрази със съдебното разпореждане", като същевременно ще прилага указа на Тръмп, за да "гарантира, че тези, които влизат в САЩ, не представляват заплаха за страната ни и за американския народ".

Говорителят на Белия дом Шон Спайсър каза днес, че списъкът от седем държави първоначално е бил разработен от администрацията на президента Барак Обама, предаде ТАСС. Има други 46 страни с предимно мюсюлманско население, което не са били включени в списъка, допълни той.

Лидерът на демократите в Сената Чък Шумър настоя държавният глава да оттегли указа, тъй като заради него САЩ изглеждат "по-малко хуманни, по-малко безопасни, по-малко американски". Шумър се зарече, че демократите ще представят законодателство, чрез което да противодействат на указа. Републиканският сенатор Джон Маккейн днес определи документа като "объркващ" и повдигащ множество въпроси. Маккейн бе подкрепен от колегата си Линдзи Греъм.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десетки хиляди румънци протестираха срещу плановете за помилване на затворници
Десетки хиляди румънци протестираха срещу плановете за помилване на затворници
Тигър избяга от цирка
Тигър избяга от цирка