НОВИНИ

Още арести след задържането на шефа на ДАИ

Има 14 задържани лица по подозрение в корупция. Продължава операцията на спецпрокуратурата с участие на агенти на ДАНС. Разследват се корупционни практики, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Очаква се днес да бъдат обявени подробности около снощната акция, при която беше арестуван директорът на Агенция "Автомобилна администрация" - Цветелин Цветанов. Операцията е започнала от София и е продължила във Враца, Видин и Габрово.

bnt avatar logo
от БНТ
06:34, 31.03.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:20 мин.
У нас

По неофициална информация арестите са заради издаване на незаконни лицензи, изнудване на превозвачески фирми, издаване на шофьорски книжки срещу подкупи, фалшифициране на документи.

При обиските, които продължиха до късно снощи, са намерени документи, доказващи престъпната дейност на групата. По време на разработката са използвани Специални разузнавателни средства, чрез които разследващите са установили ролята на всеки един от задържаните.

Акцията се провежда съвместно от ГДБОП, ДАНС и прокуратурата. Транспортният министър Ивайло Московски е разпоредил да се оказва пълно съдействие на службите. Всички служители, за които се докаже, че имат вина, ще бъдат уволнени, каза Московски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КЕВР решава с колко да поевтинее парното и газа
КЕВР решава с колко да поевтинее парното и газа
Дискусията за демографската криза обедини политици
Дискусията за демографската криза обедини политици