НОВИНИ

Още двама са привлечени като обвиняеми за стрелбата в Слънчев бряг

Днес още две лица са привлечени като обвиняеми по случая със стрелбата в Слънчев бряг. Това заяви пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров.

bnt avatar logo
от БНТ
15:17, 17.06.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Обвиняемите са Георги Иванчев и Радослав Димитров. Те са задържани за 72 часа, като ще бъде поискано налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража", заяви главният прокурор.

Заедно със двама свои заместници Цацаров от вчера проверява развитието на знакови дела в региона. Сред тях са атентата на летището в Сарафово, простреляният бежанец от граничен полицай край Средец, и опитът за обир на инкасото в Средец, при който единият от извършителите беше застрелян.

Според главния прокурор стрелбата в курорта Слънчев бряг е била в спор за територия на влияние.

Сотир Цацаров, главен прокурор: Дали ще се чудим дали това е спор за паркомясто или наркомясто, за нас като ръководство на прокуратурата е безспорно, че това е спор за място. Под спор за място аз разбирам спор за територия. Спор за територия, която да бъде източник на доходи от престъпна дейност. Този спор за територия, в крайна сметка е решен или по-скоро е намерил някакъв опит за решение във инцидента на 8 юни.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приеха на първо четене промени в Изборния кодекс за гласуването в чужбина
Приеха на първо четене промени в Изборния кодекс за гласуването в чужбина
Масови проверки на строителните обекти в София
Масови проверки на строителните обекти в София