НОВИНИ

Още двама словашки висши чиновници подадоха оставка след убийството на Ян Куциак

След като по-рано днес министърът на културата на Словакия Марек Мадярич подаде оставка заради убийството на разследващ журналист, двама високопоставени чиновници съобщиха, че се оттеглят от постовете си, тъй като са споменати в последната статия на Ян Куциак. Това са Вилиам Ясан, секретар на Съвета за национална сигурност, и Мария Трошкова, съветничка на премиера Роберт Фицо, предаде Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
22:35, 28.02.2018
Чете се за: 00:19 мин.
По света
двама словашки висши чиновници подадоха оставка убийството куциак

Ясан и Трошкова твърдят, че нямат нищо общо с убийството на журналиста, който пише за тях, че преди да навлязат в политиката, са били свързани с италиански бизнесмен. Куциак не посочва, че те са извършили нещо нередно, но призиви за тяхната оставка отправиха правосъдният министър Луция Житнянска и представители на опозицията.

Двайсет и седем годишният Ян Куциак е разследвал предполагаеми престъпления на бизнесмени, някои от които свързани с политици. В края на миналата седмица той и приятелката му бяха намерени застреляни.

Хиляда човека излязоха днес по призива на опозицията на протест в столицата Братислава заради убийството на разследващия журналист.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1000 обвиняеми изправени на съд от антикорупционната агенция в Румъния за 2017г.
1000 обвиняеми изправени на съд от антикорупционната агенция в Румъния за 2017г.
Изложба от Босилеград в Европейския парламент
Изложба от Босилеград в Европейския парламент