НОВИНИ

​Още един терорист се е самовзривил при нова полицейска операция в Турция

Още един терорист камикадзе се е самовзривил при втора полицейска операция днес срещу клетка на "Ислямска държава" в Газиантеп /Югоизотчна Турция/, съобщава турският телевизионен канал Си Ен Ен-Тюрк. Самовзривилият се терористът е Мехмет Кадир Джабаел, който е отговарял за мрежата от клетки на "Ислямска държава" в окръг Газиантеп.

bnt avatar logo
от БТА
18:49, 16.10.2016
Чете се за: 00:39 мин.
По света
​още един терорист самовзривил нова полицейска операция турция

Терористът е отказал да се предаде на полицията, която предприела операция срещу кваратирата, в която живеел. Той влязъл в стълкновение с полицаите, но разбирайки, че ще бъде заловен, се самовзривил. Полицаите са задържали съпругата и двете му деца, които били в апартамента.

По-рано днес трима полицаи загинаха, а осем души, включително четирима сирийски граждани, бяха ранени, след като терорист от ИД се самовзриви при друга полицейска операция в Газиантеп срещу нелегална квартира на терористичната организация. Валията на Газиантеп Али Йерликая съобщи след първата полицейска операция, че при разследване на сигнал за готвено самоубийствено бомбено нападение срещу културен център на алевиите в града, полицията е открила тайно убежище на терористичната групировка ДАЕШ /арабски акроним на "Ислямска държава"/ и е предприела акция.

Прокуратурата в Газиантеп съобщи, че след операцията е намерен мъртъв един терорист камикадзе. Друг терорист камикадзе е бил заловен жив, съобщава ТАСС. След първата операция са задържани осем души, заподозрени за връзки с терористите. През август терорист камикадзе, свързан с ИД, се самовзриви по време на кюрдска сватба в Газиантеп, при което загинаха 57 души, включително 34 деца, припомня АФП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С неделни хора на открито БНТ 2 празнува 5 години
С неделни хора на открито БНТ 2 празнува 5 години
Преговорите за Сирия продължават в Лондон
Преговорите за Сирия продължават в Лондон