НОВИНИ

Още един в ареста за фалшивите евро

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста 41-годишният Атанас Ангелов. Мъжът по прякор "Начо" е участник в разбитата група за разпространение на огромно количество фалшиво евро. Част от банкнотите, с номинал за около 14 милиона, бяха открити на дъното на язовир Мечка. Останалата част е намерена в дома на Атанас Ангелов в село Татарево.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
19:10, 03.11.2016
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

Там са открити още наркотици, огнестрелни оръжия и боеприпаси. В съдебната зала днес защитата на Ангелов поиска по-лека мярка с мотива, че има чисто съдебно минало и е съдействал е напълно на разследващите. Мъжът страда от епилепсия.

Съдът обаче прецени, че ако постанови по-лека мярка, има опасност Ангелов да извърши ново престъпление. Мъжът е обвинен в извършването на общо шест престъпления, за всяко от които законът предвижда затвор до 8 години и глоба до 20 хиляди лева.

С повдигнати обвинения са още двама. Единият остава в ареста, а другият е освободен с гаранция от 5000 лева заради пълните му признания и това, че е показал мястото, на което са били укрити фалшивите банкноти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преди изборите в САЩ - прогнозите на букмейкърите
Преди изборите в САЩ - прогнозите на букмейкърите
Менда Стоянова: Няма грешка в Бюджет 2017
Менда Стоянова: Няма грешка в Бюджет 2017