НОВИНИ

Още едно обвинено лице за убийството на Александра

Варненският окръжен съд остави в ареста 19-годишния Красимир Тодоров, обвинен за грабеж и убийството на 13-годишната Александра от Провадия. В късния следобед стана ясно,че е повдигнато обвинение и на приятелката на Красимир - Ивилина Станева.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов Петър Дойкински
18:38, 15.04.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

До главата на Александра в мазето, където е намерено тялото на 13-годишното момиче е намерен отпечатък от обувката на Ивилина, показват резултатите от експертизата. Установено е и златарското ателие, където Ивилина и Красимир са продали накитите на убитото дете. От записите на охранителната камера се вижда, че младата двойка влиза заедно в ателието и продава златните аксесоари. Медицински преглед е установил, че Ивилина не е бременна, както е твърдяла при задържането ѝ. По-рано днес пред магистратите от Варненският окръжен съд Красимир Тодоров заяви, че съжалява за грабежа, който е извършил, но не каза нищо за убийството на Александра.

Служебно назначеният адвокат на обвиняемия заяви, че той не разполага с никакви средства и няма опасност да избяга или да се укрие.

Съдът остави Тодоров в ареста с мотив, че има опасност да се укрие, а обвинението срещу него е изключително тежко. Според магистратите, от събраните до момента доказателства по делото може да се предположи, че Тодоров е извършил жестокото престъпление.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Емил Радев: България е отличник във въвеждане на мерките срещу бежанците
Емил Радев: България е отличник във въвеждане на мерките срещу бежанците
Опасна зараза настъпва във ферми
Опасна зараза настъпва във ферми