Продължава издирването на родителите на момченцето, което беше намерено изоставено между две коли на улица в Пловдив. Бебето, на видима възраст 5-6 месеца, е в добро физическо състояние, без следи от насилие, коментира директорът на полицията в Пловдив Атанас Илков. За БНТ от Университетската болница "Свети Георги" заявиха, че детето е гледано добре. Разследващите издирват биологичните родители.

Пловдив

Екипите на дирекция "Социално подпомагане" вече работят по случая. Изоставеното дете ще бъде настанено в приемно семейсто.

Надя Танева, директор на "Социално подпомагане" - Пловдив: В Пловдив имаме уверение от екипа по приемна грижа, че има такова семейство, но процедурата не е толкова елементарна. Ако не се открият родителите, предстои вадене на акт за раждане. Хубавото е, че лекарите увериха, че докато не започне мярката от наша страна, то ще остане при тях.

Ако близките не бъдат открити, детето ще бъде вписано в регистрите за пълно осиновяване, каза социалният министър Бисер Петков. Законът дава възможност бебето да бъде върнато на родителите си, ако те пожелаят да го отглеждат отново.

Бисер Петков - министър на труда и социалната политика: Ако социалния доклад установи, че семейството, родителят има капацитет да отглежда това дете и се установят какви са причините за това вероятно преценката е, че би могло детето да остане и да се отглежда.

На улица "Д-р Никола Ковачев", където е намерено бебето, има детска градина, но в района няма камери за видеонаблюдение.

ст. комисар Атанас Илков - директор на ОД на МВР Пловдив: Използвам момента към всички граждани, които имат информация, относима към бебето, незабавно да се свържат с нас, за да открием по-бързо родителите или лицата, които са го изоставили.

При подобен случай на изоставено дете преди години в Пловдив родителите бяха установени в рамките на 24 часа.

Намериха изоставено бебе на паркинг в Пловдив (СНИМКА)

Намериха изоставено бебе на паркинг в Пловдив (СНИМКА)

Сигнал за оставено бебе на паркинг на ул. "Д-р Никола Ковачев" в Пловдив е получен на телефон 112 в 13.50 ч вчера. Според информацията, детето било...