НОВИНИ

Още не са открити родителите на изоставеното на паркинг в Пловдив бебе

Продължава издирването на родителите на момченцето, което беше намерено изоставено между две коли на улица в Пловдив. Бебето, на видима възраст 5-6 месеца, е в добро физическо състояние, без следи от насилие, коментира директорът на полицията в Пловдив Атанас Илков. За БНТ от Университетската болница "Свети Георги" заявиха, че детето е гледано добре. Разследващите издирват биологичните родители.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
09:46, 24.04.2019 (обновена)
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Екипите на дирекция "Социално подпомагане" вече работят по случая. Изоставеното дете ще бъде настанено в приемно семейсто.

Надя Танева, директор на "Социално подпомагане" - Пловдив: В Пловдив имаме уверение от екипа по приемна грижа, че има такова семейство, но процедурата не е толкова елементарна. Ако не се открият родителите, предстои вадене на акт за раждане. Хубавото е, че лекарите увериха, че докато не започне мярката от наша страна, то ще остане при тях.

Ако близките не бъдат открити, детето ще бъде вписано в регистрите за пълно осиновяване, каза социалният министър Бисер Петков. Законът дава възможност бебето да бъде върнато на родителите си, ако те пожелаят да го отглеждат отново.

Бисер Петков - министър на труда и социалната политика: Ако социалния доклад установи, че семейството, родителят има капацитет да отглежда това дете и се установят какви са причините за това вероятно преценката е, че би могло детето да остане и да се отглежда.

На улица "Д-р Никола Ковачев", където е намерено бебето, има детска градина, но в района няма камери за видеонаблюдение.

ст. комисар Атанас Илков - директор на ОД на МВР Пловдив: Използвам момента към всички граждани, които имат информация, относима към бебето, незабавно да се свържат с нас, за да открием по-бързо родителите или лицата, които са го изоставили.

При подобен случай на изоставено дете преди години в Пловдив родителите бяха установени в рамките на 24 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Интернет Уоч: Холандия е безопасен рай за детско насилие
"Интернет Уоч": Холандия е безопасен рай за детско насилие
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Американски комедии в Театър „София”
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Американски комедии в Театър „София”