Продължава издирването на 59-годишния затворник, който избяга от болница "Свети Георги" в Пловдив. Както БНТ първа съобщи снощи, мъжът, настанен за лечение в здравното заведение, е напуснал болничната стая. До този момент няма информация за местонахождението му.

Пловдив

59-годишният Младен Младенов е обявен за общодържавно издирване и от него все още няма следа. Мъжът е избягал само четири месеца преди да изтече срока на наказанието му. Излежавал е присъда за кражба от година и половина, като това е било шестото му наказание.

В болницата Младенов влиза във връзка с изследвания и манипулации заради неговото тежко онкологично заболяване. Всеки ден е бил проверяван от администрацията на затвора, но въпреки това, вчера е успял да напусне незабелязано здравното заведение.

Румяна Зайкова-Калеева, зам.-окръжен прокурор на Пловдив: Не е ясно къде се намира, още снощи в 19:05ч, когато е подаден сигнала за неговото бягство, същият е обявен за общодържавно издирване, предприети са всички мерки за неговото установяване, но към настоящия момент няма резултати. Проверяват се всички места, на които може да се укрие.

От полицията проверяват записите на камерите в болницата, за да се установи в каква посока е тръгнал Младен Младенов.

Издирват затворник, изчезнал от пловдивската болница

Издирват затворник, изчезнал от пловдивската болница

Затворник липсва от болницата "Свети Георги" в Пловдив, където е бил настанен за лечение. Информацията потвърди за БНТ директорът на затвора в Пловдив...