НОВИНИ

Още трима от побойниците в Асеновград бяха пуснати под гаранция

На разпоредително заседание, Районен съд - Асеновград пусна под парична гаранция от по 3000 лева още трима от задържаните, участвали в побоя над децата спортисти на 40-те извора край града.

bnt avatar logo
от БТА
14:38, 29.11.2017
Чете се за: 00:55 мин.
У нас
трима побойниците асеновград бяха пуснати гаранция

Съдът обаче отхвърли искането на обвиняемите и отказа да върне делото в прокуратурата заради "пропуски в обвинителния акт". Така от общо задържани 11 лица след инцидента с децата спортисти през август, в ареста, с най-тежката мярка "задържане под стража", остават четирима.

Според съдията в ареста остават четиримата, които са обвинени за по няколко тежки умишлени престъпления, осъждани са и друг пъти и има реална опасност да се укрият или извършат и други престъпления. Срещу тях е повдигнато обвинение за хулиганство, извършено с изключителна дързост и цинизъм, за заплахи за убийство, а на двама - и за нанасяне на средни телесни повреди.

По време на заседанието петима от обвиняемите поискаха споразумение с прокуратурата, на което прокурорът отговори, че тепърва ще се водят разговори в тази посока. Той изрази задоволство от решението на съда, като коментира, че тримата с паричната гаранция от днес всъщност са обвинени само за хулиганство.

Съдът допусна конституирането на единия от потърпевшите - Тодор Тодоров, на 17 години, който бе със счупена ръка след побоя, като частен обвинител и граждански ищец за сумата от 40 000 лева. Магистратите обаче отказаха на сестра му Биляна, тъй като в обвинителния акт "тя няма качествата на пострадал, а на свидетел". Там като пострадали са посочени общо четирима души - две деца и двама възрастни.

Следващото заседание по делото по същество е насрочено за 18 януари 2018 година. На разпоредителното заседание се уточняват исканията на двете страни как да протече процесът, което включва евентуални отводи, мерки за задържане, конституиране на обвинители и ищци и други.

Всички решения на съда могат да бъдат обжалвани или протестирани пред Окръжен съд - Пловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп: Разследването за руска намеса в изборите ще приключи тази година
Тръмп: Разследването за руска намеса в изборите ще приключи тази година
Жена удари шамар на учителка на внука й във Вършец
Жена удари шамар на учителка на внука й във Вършец