НОВИНИ

Още жертви на наводненията в Майорка

Испанският остров Майорка продължава да се бори с последствията от опустошителното наводнение. Броят на загиналите достигна 12 души, включително чуждестранни туристи. 5-годишно момченце остава в неизвестност.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
19:56, 11.10.2018
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Повече от денонощие 150 души претърсват района на градчето Сант Лоренс за изчезналото момченце. Малко по-рано спасителите намерили сестричката му невредима. Двете деца са били в автомобила на майка си, която е сред загиналите.

Необичайно големите количества валежи за района на Майорка оставаиха след себе си опустошителна следа. По улиците продължават да текат реки от кал, наводнени са десетки къщи, коли са отнесени от придошлата вода, а много местни жители са в очакване на спасителните екипи, защото не могат да напуснат домовете си.

Местните власти призовават хората да не тръгват на път. Най-малко 400 домакинства са евакуирани и настанени в спешни центрове.

Испанската тенис звезда Рафаел Надал също се включи в спасителните операции и отвори вратите на своята школа за останалите без дом. Световният номер 1 се включи и в разчистването на наводнени сгради.

Според испанските власти, ще мине най-малко година, преди Майорка напълно да се възстанови.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разбиха иманярска група, опитала да продаде уникално златно съкровище
Разбиха иманярска група, опитала да продаде уникално златно съкровище
Франс Тимерманс ще се бори за поста на Жан-Клод Юнкер
Франс Тимерманс ще се бори за поста на Жан-Клод Юнкер