НОВИНИ

Раздават 88-те награди "Оскар" тази неделя

Тази неделя Американската филмова академия ще раздаде най-престижните награди в света на киното "Оскар". Церемонията ще се води от комика Крис Рок. Отличията са разпределени в 24 категории и за приза за най-добър филм ще се борят общо осем ленти.

bnt avatar logo
от Георги Петров
07:28, 26.02.2016
Чете се за: 00:51 мин.
Още

Суперзвездата Леонардо Ди Каприо е абсолютният фаворит на букмейкъри и експерти да спечели наградата за най-добра главна мъжка роля. Превъплъщението му в "Завръщането" като трапера Хю Глас, оцелял след нападение на мечка в тундрата и предателство от спътниците си, вече беше отличено с много други награди като "Златен глобус" и "БАФТА". Също толкова силен фаворит на букмейкърските къщи е Алехандро Гонзалес Иняриту за наградата за режисура за работата си по "Завръщането", както и актрисата Бри Ларсън за главната си роля в критически акламираната драма "Стая".

Борбата за статуетката за най-добър филм е далеч по-ожесточена, като специалистите дават изравнени шансове на "Завръщането" и "Спотлайт". Потенциална изненада може да поднесе "Големият залог" на Адам МакКей, на който букмейкърите същио дават добри шансове и който получи много похвали от критиците за сценария си и за представянето на Крисчън Бейл.

Именно британците Бейл и Марк Райлънс са основната конкуренция на фаворита в категорията за поддържаща мъжка роля Силвестър Сталоун за превъплъщението му като Роки Балбоа в "Крийд: Сърце на шампион". В същата категория при дамите експертите очакват победа на Алисия Викандър за ролята й в "Момичето от Дания". В категорията за операторско майсторство е налице потенциалът за абсолютен рекорд на оператор-постановичка на "Завръщането" Емануел Любецки, за който това би била трета поредна награда "Оскар" след спечелени призове за работата му по "Гравитация" и "Бърдмен". В техническите категории за визуални и звукови ефекти се очаква оспорвана борба между блокбъстърите "Лудия Макс: Пътят на яростта", "Междузвездни войни: Силата се пробужда" и "Марсианецът".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Решаващи избори в Иран и Ирландия
Решаващи избори в Иран и Ирландия
​Стрелба във фабрика за косачки в Канзас
​Стрелба във фабрика за косачки в Канзас