НОВИНИ

Осмомартенски базар отвори врати в София

Базар на изкуствата под надслов „Усещане за жена” отвори врати. На булевард „Цар освободител” 4 са представени ръчно изработени предмети, подходящи за подарък по случай 8-и март.

Цветелина Борисова
от Цветелина Борисова
19:54, 04.03.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Бижута, картички, рисувани шалове и дрехи, българска натурална козметика и различни видове вина и сирена. Това са само част предметите намерили място в осмомартенския базар.

Тиган, превърнат в часовник, е едно от интересните предложения за подарък.

"Най-често задаваният въпрос при мен е: "Моите часовници, могат ли да се използват за тиган?" Аз казвам - не! Не защото са пробити. Пробити са от моят съпруг с дрелка. Ако на една домакиня ѝ подарите тиган - часовник за 8 март, дали няма да се обиди няма ли да се обиди. Защо? Ще готви с по-голямо удоволствие", коментира Даниела Янкова.
"Тези дъски само за украса ли са?"
"Това е букова дъска, българска, направена е по техниката декупаж, но може да се ползва и от обратната страна. Може да се реже върху нея. Може да се мие с препарат и с топла вода", обясни Маргарита Точева.

След дъската за рязане с двойна употреба, погледа ни привличат декорирани порцеланови лъжци. Освен по предназначение, лъжиците могат да се използват и като музикален инструмент.

"Ние всъщност каним повече кавалери, защото се оказва, че дамите много често сами си пазаруват подаръци, и всъщност има много повече дами на изложението", каза Вера Костова - организатор на базара.

Уважаеми кавалери, осмомартенският базар продължава утре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бачковският манастир се нуждае от спешен ремонт
Бачковският манастир се нуждае от спешен ремонт
Трейлър на Под прикритие - сезон 5
Трейлър на "Под прикритие" - сезон 5