НОВИНИ

Оспорван финал на регатата "Кор Кароли" в Бургас

35 яхти участваха в 19-тото издание на международната регата "Кор Кароли". Стартът беше даден преди дни във Варна, а финалът беше днес на фара в Бургас. Хубавото време даде възможност на екипажите да водят оспорвана битка за първото място.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
22:18, 18.08.2019
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Точно в 13 ч, 22 мин. и 48 секунди яхтата "Ивъл Уоман" пресече финала и спечели първото място на регатата "Кор Кароли" тази година, като измина днешния етап от пристанището на Свети Влас до Бургас за 4 часа и 20 минути.

Петър Димитров - шкипер на яхта "Ивъл Уомън": В края на състезателния ден абсолютно всичко зависи от способностите на екипажа. Добрата лодка и добрите платна могат само да помогнат, в крайна сметка всичко опира до знанията и до възможностите на екипажа. В нашия спорт абсолютно винаги е така.

Киловите яхти се нуждаят от силен вятър, за да покажат своите възможности, а поривите от изток напълниха платната и осигуриха оспорван финал.

Кап. Тома Томов: И днес даде много хубаво време. Малко се притеснявахме - прогнозата беше за по-слабо време, но днес даде много добро и всички са много доволни.

От фондация "Кор Кароли" дадоха отлична оценка на цялата регата и обявиха началото на подготовката за следващата, която ще стартира от Бургас и този път ще финишира във Варна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За първи път от 20 години израелски премиер е на визита в Украйна
За първи път от 20 години израелски премиер е на визита в Украйна
Екстремален индекс за пожари в пет области на страната за 19 август
Екстремален индекс за пожари в пет области на страната за 19 август