НОВИНИ

Оспорвани резултати на предсрочните парламентарни избори в Македония

Консервативната коалиция, водена от ВМРО-ДПМНЕ на бившия премиер Никола Груевски, получава почти 37,96 на сто от гласовете. А коалицията, оглавявана от Социалдемократическия съюз за Македония на Зоран Заев, събира 36,65 процента. Това показват резултатите при обработени близо 98 процента от гласовете. И досегашните управляващи ВМРО-ДПМНЕ, и техните опоненти от Социалдемократическия съюз за Македония обявиха победа в изборната нощ още преди да бъдат обявени окончателните резултати от вота.

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
06:13, 12.12.2016 (обновена)
Чете се за: 00:26 мин.
По света

Празнична атмосфера пред сградата на правителството в Скопие. Привърженици на досегашната опозиция триумфират. Кандидатът на Социалдемократическия съюз на Македония в Скопие - Стево Пендаровски е носен на ръце. От едната страна звучат македонски песни, а от другата тъпани бият по ритъма на албанска музика.

И лидерът на СДСМ обяви победа пред своите привърженици още преди да излязат окончателните резултати.

Пред централата на ВМРО-ДПМНЕ в Скопие са се събрали по-малко хора. Но и те триумфираха в изборната нощ. Обвиненията в корупция и авторитаризъм не успяха да разколебаят привържениците на ВМРО-ДПМНЕ, а по време на предизборната кампания - посланието на партията беше, че някой се опитва да разцепи страната.

Изборната нощ в Скопие за пореден път показа, че разединението на македонци остава дори и след поредните за страната предсрочни парламентарни избори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Социалдемократите в Румъния печелят парламентарните избори в страната
Социалдемократите в Румъния печелят парламентарните избори в страната
Ден на национален траур след трагедията в Хитрино
Ден на национален траур след трагедията в Хитрино