НОВИНИ

Остава ли разделението във Висшия съдебен съвет?

Остава напрежението между членовете на Висшия съдебен съвет по въпроса за изслушването на главния прокурор Сотир Цацаров за срещата с бизнесмена Сашо Дончев в офиса на Георги Гергов. Проверка на случая не е необходима, Цацаров се ползва с доверието на мнозинството от висшите магистрати. В това беше категоричен представляващия ВСС Димитър Узунов. Обратното мнение изрази в студиото на "Денят започва" Соня Найденова от съдийската колегия. Според Узунов, е необходимо да се направи проверка на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Съдия Найденова отговори, че такава има и проверките трябва да са за всички, за да се разсеят всякакви съмнения.

bnt avatar logo
от БНТ
08:55, 03.05.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
Димитър Узунов - представляващ ВСС: В публичното пространство се появиха данни, фотографии, разменени СМС-и между г-н Панов и ръководителя и собственика на мощна адвокатска кантора в София. Г-н Панов с държавния Мерцедес, с който го возят, с охраната отиде в тази кантора. И как пък никой от нас не се сети да го попита - г-н Панов, вие защо отидохте в тази кантора?


Соня Найденова - съдия: По отношение на г-н Панов всички твърдения, които малко по-рано г-н Узунов сподели, те са предмет на разглеждане в етичната комисия. Всички тези факти, които той изложи с твърдения за факти, свързани със снимки на г-н Панов пред адвокатска кантора; снимки, свързани с твърдението, че лицето на снимката е адвокат на Цветан Василев; изтекли стенограми в публичното пространство - всички тези твърдения бяха предмет на един сигнал, отправен към ВСС, който лично от г-н Узунов беше насочен за разглеждане в етичната комисия към съдийската колегия. Така, че не е вярно, че проверка на г-н Панов не се извършва. Тя се извършва по този ред, който е установен във ВСС.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой изработи боксьорския халат на Кубрат Пулев?
Кой изработи боксьорския халат на Кубрат Пулев?
Турските власти задържаха рекордно количество хероин на границата с България
Турските власти задържаха рекордно количество хероин на границата с България